Dosering

Målgrupp för No-Xplode

Innan det är tal om NO-Xplode dosering så måste målgruppen för produkten defineras. Målgruppen utgörs av friska vuxna människor mellan 18 och 50 års ålder som vill ha extra energi, förbättrad prestanda och muskelutveckling i samband med styrketräning eller annan form av fitness-träning.

Blanda försiktigt med vatten

Blanda No-Xplode försiktigt med vatten genom att röra med sked istället för att skaka din shaker då trycket som uppstår kan få locket att släppa.

Initial NO-Xplode dosering för att fastställa toleransnivån

No-Xplode innehåller ingredienser som olika användare är olika känsliga mot (framför allt koffein). För att inte riskera att överskrida din toleransnivå så börja med att blanda 1 skopa NO-Xplode (skopan medföljer burken) med 1.5-1.8 dl vatten och drick. Vänta därefter i 30 minuter. Om inget obehag har infunnit sig så blanda ytterligare en skopa och drick. Vänta ytterligare i 30 minuter och om du fortfarande inte känner av något obehag så kan du testa en tredje skopa. Du kan variera mängden vatten för önskad smak och sötma.

Rekommenderad dosering på träningsdagar

När du fastställt din toleransnivå så blanda 1-3 skopor NO-Xplode med 1.5-1.8 dl vatten per skopa och svep hela blandningen cirka 30-45 minuter innan träning. För maximal effekt så skall NO-Xplode intagas på fastande mage. Alltså minst 2 timmar efter måltid eller minst 1 timma efter att ha druckit en proteindrink.

Rekommenderad dosering på vilodagar

Blanda 1 skopa No-Xplode med 1.5-1.8 dl vatten och drick på fastande mage. Kom ihåg att du måste äta ordentligt varje dag för att få ut max av detta kosttillskott. Rejält med protein, kolhydrater och bra fetter samt rikligt med vatten. Din kroppskemi och kroppvikt avgör hur lång tid det tar för dig att märka av effekterna. Många börjar märka av effekterna redan 5-15 minuter efter intag och upplever sedan mer uttalade effekter efter ytterligare några minuter. För andra kan det ta 30-45 minuter innan det börjar kännas av och i vanlig ordning så blir effekten tydligare efter ytterligare några minuter. Maxmal effekt uppnås 1-5 timmar efter intag. Det är alltså olämpligt att ta sent på kvällen då det kan störa nattsömnen. Du kan läsa mer om effekterna av NO-Xplode här.

Rekommenderade cykler för NO-Xplode

För att få maximal effekt av tillskottet så rekommender tillverkaren BSN att man använder det i cykler.

Minimum-cykel: 6 veckor
Rekommenderad cykel: 12 veckor
Föreslagen tid mellan cyklerna: 4 veckor

För maximala resultat skall man alltså använda NO-Xplode i 12 veckor, därefter upphöra med användningen i 4 veckor för att sedan köra 12 veckor igen osv. Kom bara ihåg att anpassa dosering av NO-Xplode till din toleransnivå.